Babos póréhagymaleves
|
Elkészítés:A gyöngybabot elõzõ este hideg vízbe beáztatom, majd másnap fazékba teszem, és felengedem annyi vízzel, hogy négy ujjnyira ellepje. Amikor felforrt, leszedem a habját. Babérlevéllel, sóval, borssal fûszerezem, és lassú tûzön háromnegyed puhulásig fõzöm. Közben a pórét karikákra vágom, és a vajban megfuttatom. Ezután megszórom a liszttel, kicsit összepirítom, majd lehúzom a tûzrõl, és meghintem a pirospaprikával. Most kevergetve a háromnegyedig fõtt babhoz adom, ha szükséges vizet öntök hozzá, beleszórom az apró kockákra darabolt zöldpaprikát, paradicsomot és az aprított petrezselymet. Lassú tûzön készre fõzöm, majd forrón tálalom. Hozzávalók:- 40 dkg száraz fehér gyöngybab
Még több recept |
hírlevelet, DM levelet nem készít és nem fogad.
-
SUZUKI ALTO 1.0 GLX ACÁr: 1.497.000 Ft -
RENAULT KANGOO EXPRESS 1.5dCi PACÁr: 3.596.400 Ft -
AUDI A8 4.2 V8 TDI DPF QUATTROÁr: 6.447.000 Ft -
TOYOTA VERSO 1.6 ACTIVE TREND TSÁr: 5.747.000 Ft -
HYUNDAI I20 1.25 HP LIFE PLUS MÁr: 4.247.000 Ft -
HONDA JAZZ 1.5 i-MMD HYBRID E-CÁr: 8.347.000 Ft -
FORD FOCUS KOMBI 1.5 TDCI TECHÁr: 4.897.000 Ft -
TOYOTA AURIS ACTIVE MY17 TREND+Ár: 6.847.000 Ft -
SUZUKI VITARA 1.4 HYBRID GL+ 4WDÁr: 6.247.000 Ft -
ALFA ROMEO CROSSWAGONÁr: 1.150.000 Ft -
OPEL CORSA 1.4 DRIVE MAGYAROÁr: 3.247.000 Ft -
TOYOTA COROLLAÁr: 1.190.000 Ft